Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Skrbimo za čisto okolje


Ustvarjamo mesto priložnosti


Smo ugledno športno središče


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Prizadevamo si za sožitje generacij


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


O Dobu in krajih v KS

V Sloveniji je kar nekaj krajev in naselij z imenom Dob. Vendar naš Dob, Dob pri Domžalah, je samo eden, edini in ga imamo zelo radi. Leži ob glavni cesti Ljubljana – Maribor, najlažje pa ga boste našli, če boste od Domžal proti Mariboru oz.od Trojan proti Ljubljani malce bolj pozorni na označevalne table – Dob. Če bi preučevali izvor imen naših prijetnih vasi, bi lahko ugotovili, da je največ poimenovanj iz rastlinskega sveta, iz tega pa je nov zaključek, da je narava vedno bila zelo pomemben del življenja in dela naše krajevne skupnosti. Največ naših krajanov si najde priložnost za delo v Domžalah in Ljubljani, kamor na šolanje odhajajo tudi naši dijaki in študentje. To so pridni in delovni ljudje, ki pa že blizu 800 let ob skrbi za življenje najdejo čas za delo v različnih organizacijah in društvih. Ta pomembno vplivajo na pestrost in kvaliteto življenja, pa naj bodo to politične stranke, Rdeči križ, Karitas, kulturno in športna društva, gasilci z več kot stoletno tradicijo, turistična društva, društvo za raziskovanje jam, konjeniška kluba, razne stanovske organizacije, različni krožki in druge oblike dela naših pridnih krajanov in krajank. Pozabiti ne smemo tudi na šolo, ki naj bi se v prihodnjih letih razširila, in župnijo, na precej premajhno trgovino in pošto v centru Doba, pa tudi številne obrtnike in podjetnike. Nismo ponosni na veliko občinsko odlagališče komunalnih odpadkov, želimo pa si vrtec ob osnovni šoli in dom za naše starejše občane, manjšo podjetniško cono, kot nam jo načrtujejo že mnogo let, pa še nekaj manjših stvari.

Bežen pogled na zgodovino pokaže, da imamo kar nekaj zgodovinskih znamenitosti, od katerih moramo omeniti zgodovinska najdišča, ki si jih lahko ogledate v muzeju v Jamarskem domu na Gorjuši, od naravnih znamenitosti naj vas povabimo v Železno jamo, v katere bližini je znameniti grad Krumperk, ki mu v naši KS delata družbo še grad Črnelo, v njegovi bližini je urejen manjši ribnik, in graščina Češenik. Veseli bomo vašega obiska muzejskih zbirk v Jamarskem domu na Gorjuši, v Kulturnem domu na Močilniku, kjer je tudi letno gledališče, v Domu krajanov v Žejah, pa tudi v Športnem parku Dob. Ne pozabite tudi na številne tradicionalne kulturne in športne prireditve, med katerimi smo posebej ponosni na Festival gorenjskih komedijantov ter praznične prireditve ob prazniku KS.

In kaj še v naši Krajevni skupnosti Dob ne smete prezreti? Veliko prijaznih ljudi,ki se trudijo,da bi s svojim delom prispevali k lepšemu in prijetnejšemu življenju. Predno nas obiščete, se lahko tudi s knjigo Staneta Stražarja:Župnija Dob skozi stoletja, lahko prepričate, da imamo zanimivosti, ki vas bodo pritegnile.